Over ons

Hoe het is begonnen...

Kris Dexters is al sinds zijn studententijd gefascineerd door de Belgische biercultuur en sloot zich aan bij de Limburgse Biervrienden.

De Limburgse Biervrienden was een gezellige bierproeversclub die bierproefavonden, bierstanden, brouwerijbezoeken, het weekend der Belgische bieren enz… organiseerden. Het waren stuk voor stuk activiteiten die veel bierliefhebbers van over de hele wereld hebben kunnen bekoren.

Zo begon het te kriebelen om zelf te gaan brouwen. Na een bijscholing in avondonderwijs en veel zelfstudie was hij beginnen experimenteren. Zo werd de Coccinelle geboren. Toen hij deze hoogblonde tripel van 8% voorstelde op een degustatie van de Limburgse Biervrienden, kreeg hij geweldige positieve reacties. In 2012 heeft hij beslist de Coccinelle op de markt te brengen.

De bieren worden zelfs de dag van vandaag bij Kris in de garage ontwikkeld met kennis ter zaken. Vervolgens trekt hij naar zijn vertrouwde brouwerij om ervoor te zorgen dat het bier in grote hoeveelheden gebrouwen kan worden.

Goud op de World Beer Awards 2020

The World Beer Awards is een grote internationale competitie waarbij een jury van experten duizenden ingezonden bieren blind proeft en beoordeelt. Verdeeld over tientallen categorieën worden de beste 3 telkens bekroond met een gouden, zilveren of bronzen medaille.

In de de categorie IPA, style: Specialty Heeft Kris met de Grasshopper goud weten te behalen. Deze erkenning betekent heel veel voor Kris. Het betekent dat hij goed bezig is met lekkere lokale bieren op de markt te brengen. 

Of zoals onze slogan luidt: bier van hoge goesting!”