Kreeft & Bieslook-Dille saus

De perfecte match met onze Grashopper is Kreeft & Bieslook-Dille saus

Ingrediënten:

  • 1 levende kreeft
  • Court-bouillon
  • 10cl witte wijn
  • 50gr boter
  • 3 sjalotten
  • 3 laurier, tijm
  • 20cl room
  • 2 eetlepels gesnipperde dille
  • 2 eetlepels gesnipperde bieslook

Bereiding:

Kook de kreeft in de court-bouillon.​ 
Verwarm de oven op 200°.
Stoof de gesnipperde sjalotten in een kookpot met de boter, de wijn de 3 blaadjes laurier en de tijm. na 5 min voeg je de room toe en laat je dit wat inkoken/intrekken.
Halveer de gekookte kreeft en leg deze op een ovenschotel, leg er een beetje boter op en plaats gedurende 10 min in de oven.
Giet de saus door een fijne zeef en voeg de dille en bieslook toe.
Schik de kreeft op een bord, overgiet met de saus.
Lekker met pasta of gekookt aardappeltjes

Smakelijk!

Deel dit recept met je vrienden