Appel – Rozijnen Cake

Ingrediënten:

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 200 gr zachte boter
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 4 eieren
  • 3 middel grote appels (jonagold)
  • Hand vol rozijnen

Bereiding:

  • Leg de rozijnen in een kom en zet onder met Haspengouwse Tripel.
  • Schil de appels en snij in blokjes, vervolgens de appelblokjes even aanbakken en bestrooien met kaneelpoeder.
  • De rozijnen toevoegen en een gedeelte van het weekvocht om de pan te blussen.
  • Klop de zachte boter met de suiker op, voeg de gezeefde bloem toe en roer tot een glad mengsel.
  • Roer 1 voor 1 de eieren door het beslag.
  • Voeg de appelblokjes en rozijnen toe en meng.
  • Uitstorten in een cakevorm en gedurende +/- 60min afbakken in een voorverwarmde oven van 175°

Smakelijk!

Deel dit recept met je vrienden